V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Polovicu cesta zafarbíme zelenou farbou a naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme stromčeky, ktoré posypeme zdobením. Biele cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou trubičkou a vytvoríme snehuliakov. Pomocou zdobenia vytvoríme oči. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Snehuliaky dozdobíme tubičkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie