V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Tretinu cesta necháme bielu. Zvyšné cesto zafarbíme zelenou farbou, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme tesne vedľa seba pusinky do tvaru stromčeka a posypeme zdobením. Biele cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou alebo rezanou trubičkou a do stromčeka vytvoríme malé biele pusinky. Nakoniec pod stromček vsunieme špajľu. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie