Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s cukrom a soľou. Pridáme najemno nastrúhané maslo a najemno nastrúhaný tuk a ručne krátko vypracujeme na mrveničku. Pridáme vodu a dôkladne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme vychladnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky, najlepšie však cez noc.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s priemerom asi 40 cm.
Na prípravu náplne v mise zmiešame tvaroh s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a vymiešame dohladka. Potom nanesieme náplň do stredu a rozotrieme tak, aby sme nechali 15 cm voľné okraje. V inej mise dôkladne zmiešame višne s mandľovou múčkou, vanilkovou pastou a citrónovou šťavou. Náplň nanesieme do stredu, ale opäť necháme na tvarohovej náplni voľný okraj široký asi 2 cm. Potom okraje cesta prehneme do stredu.
Povrch pomocou štetca alebo pierka potrieme vajcom rozšľahaným s vodou a posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Galetku necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie