Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, trstinovým cukrom, cukrom a kôrou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky odležať.
Na prípravu náplne v mise zmiešame očistené ovocie s vanilkovým cukrom, cukrom, šťavou a pudingovým práškom.
Cesto rozdelíme na 4 diely a na pomúčené pracovné ploche vyvaľkáme pomocou valčeka z každého dielu koliesko. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu každého kolieska rozdelíme náplň tak, že necháme po stranách asi 3 cm široký okraj.
Kraje voľného cesta prehneme smerom do stredu. Potrieme ich pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Galetky necháme vychladnúť. Pred podávaním galetky môžeme pocukrovať.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie