Pudingový prášok zmiešame s cukrom a 1/3 mlieka. Zbytok mlieka privedieme do varu, zložíme zo sporáku a vmiešame do neho pripravenú zmes. Puding varíme za stáleho miešania ešte asi 1 minútu. Uvarený puding zakryjeme priehľadnou fóliou a dáme vychladnúť.
Višne necháme odkvapkať, šťavu zachytíme. Niekoľko višní odložíme nabok, zbytok rozdelíme do pohárov (6 porcií). Do šťavy vmiešame Gustin a za stáleho miešania varíme až do zhustnutia. Zahustenú šťavu nalejeme do pohárov na višne a necháme vychladnúť.
Smotanu dobre vyšľaháme s vanilínovým cukrom. Asi 1/3 šľahačky ponecháme na zdobenie. Zbytok šľahačky zľahka vmiešame do dobre vychladeného pudingu. Puding nalejeme na višne so šťavou.
Poháre ozdobíme zbytkom šľahačky, višňami a čokoládou.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty