Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom mixérom do peny. Po jednom zašľaháme vajcia. Pridáme extrakt a múku zmiešanú s kypriacim práškom, mlieko a vymiešame dohladka.
Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej fritézy a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, odstránime papír na pečenie a jedenkrát pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme smotanu s cukrom a extraktom mixérom dotuha. Šľahačku nanesieme na spodný diel korpusu a uhladíme. Rovnomerne potrieme džemom a prikryjeme horným dielom korpusu.
Pred podávaním koláč pocukrujeme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie