Na prípravu cesta vyšľaháme v mise vajcia s cukrom a trstinovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme kôru, kyslú smotanu, mlieko a múku zmiešanú s kypriacim práškom a makom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho dvakrát pozdĺžne rozkrojíme.
Na prípravu náplne vyšľaháme v mise šľahačom smotanu so Smeta-fixom, mascarpone a cukrom dotuha. Zľahka vmiešame trochu farby tak, aby vzniklo mramorovanie. Náplň nanesieme na korpusy a nalepíme na seba. Zvyšnou náplňou natrieme strany a povrch torty. Vložíme do chladničky.
Na sušienky zmiešame v mise múku s cukrom, vanilínovým cukrom a kôrou. Pridáme vajce a maslo a vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme na plát a vykrájame z neho zajačikov. Nanesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Do väčšej misky nalejeme ľadovú vodu. Z obalu polevy odstrihneme malý rožtek a krúživými pohybmi vytlačíme polevu do misky s vodou tak, aby vznikli tenké pravidelné prúžky na výrobu hniezda. Pre lepší výsledok je možné namiesto ľadovej vody použiť akýkoľvek vychladený alkohol či destilát bielej farby.
Zo vzniknutých prúžkov vytvoríme na povrchu torty hniezdo. Tortu dozdobíme vajíčkami a vychladnutými upečenými zajačikmi.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie