Na prípravu cesta rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli obe čokolády s maslom. Potom zmes prelejeme do misy a necháme mierne vychladnúť. Pridáme vajcia, cukor a vanilínový cukor a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, kakaom, škoricou a Zlatým klasom a zľahka vmiešame do zmesi. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plechy vyložené papierom na pečenie vyformujeme rovnako veľké kopčeky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 12 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Whoopies necháme vychladnúť.
Na náplň pripravíme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a krátko vyšľaháme dohladka. Naplníme do cukrárskeho vrecka a pečivo náplňou zlepíme.
Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale a povrch whoopies dozdobíme.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie