Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 50 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, múčnik polejeme a necháme stuhnúť.
Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu, ktorý rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, z plátkov mandlí vytvoríme ušká. Srnčí chrbát nakrájame na 10 plátkov a tubičkou ku každému plátku prilepíme všetky ozdoby tak, aby sme vytvorili zajačí snem.
Pozn. Na Veľkonočnú nedeľu nesmie na žiadnom stole chýbať veľkonočný baranček či zajačik. Alebo priamo celý Zajačí snem!
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie