Na prípravu cesta v mise vyšľaháme pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni z bielkov tuhý sneh. Žĺtka s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku a nakoniec zľahka vareškou vmiešame sneh. Cesto nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plát vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier, na ktorom sa plát piekol, opatrne stiahneme. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom a Smeta-fixom pomocou elektrického ručného šľahača na najvyššom stupni dotuha. Polovicu šľahačky rovnomerne rozotrieme na plát. Na kraj ďalšej strany pozdĺžne položíme olúpané banány vcelku a plát pomocou papiera na pečenie zrolujeme. Druhou polovicou šľahačky roládu potrieme a posypeme kokosom zafarbeným zelenou gélovou farbou. Roládu uložíme na 1 hodinu do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie