Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia so žĺtkom a cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zázvorom a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme asi hodinu pri izbovej teplote odpočinúť.
Na dostatočne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou valčeka plát s hrúbkou asi 5 mm. Pomocou formičky vykrajujeme zázvorky a prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Zázvorky necháme na plechoch asi 2 hodiny, najlepšie však do druhého dňa zaschnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Zázvorky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie