Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na korpus so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Korpusy necháme vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľaháme zmes na náplň so smotanou, kyslou smotanou a tvarohom šľahačom dohladka.
Korpusy raz pozdĺžne prekrojíme a potrieme tenkou vrstvou krému. Korpusy navrstvíme na seba. Do stredu bočnej strany torty nanesieme tenký pásik krému. Na pásik krému nanesieme zdobenie a pritlačíme. Zvyšnú časť krému nanesieme v hrubšej vrstve na strany torty pod zdobenie, nad zdobenie a v tenkej vrstve na povrch a uhladíme.
Na ozdobenie poukladáme cukríky na papier na pečenie v dostatočnej vzdialenosti od seba a necháme ich rozpustiť v rúre pri teplote cca 180 °C asi 3 minúty. Keď sa roztopia, tak ich pomocou vidličky alebo lyžice vytvarujeme. Tortu ozdobíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie