Tortové želé zmiešame s vodou, cukrom a vanilínovým cukrom, dobre rozmiešame a privedieme do varu. Varíme asi 1 minútu. Potom necháme želé trocha vychladnúť.
Sušienky vyskladáme do pekáčika alebo na malý plech vedľa seba (utvoríme štvorec 3 x 4 sušienky).
Trocha vychladnutého želé odlejeme (asi na výšku 1,5 cm ) do hlbokého taniera alebo plytkej misky a dáme do chladničky stuhnúť (na neskoršie vykrajovanie a zdobenie). Potom nalejeme 5 – 6 PL želé na sušienky a dáme do chladničky na chvíľu stuhnúť (keby sme naliali všetko naraz, sušienky by vyplávali nahor). Keď sušienky v želé zatuhli, nalejeme na ne zvyšok želé. Ak nám medzičasom zvyšné želé stuhlo, môžeme ho znova na miernom ohni roztopiť a nechať chvíľu vychladnúť – želé môžeme pomaly ohrievať opakovane bez vplyvu na jeho kvalitu. Pekáčik (alebo plech) s želé dáme do chladničky pomaly stuhnúť.
Stuhnutý dezert nakrájame na kocky podľa sušienok a prenesieme ich na podnos.
Smotanu ušľaháme s vanilínovým cukrom do tuha a cukrárskym vrecom ozdobíme kocky. Dezert opäť uložíme do chladničky.
Zo želé na tanieri, ktoré sme odložili bokom, vykrájame srdiečka (formičkou alebo špičkou ostrého noža) a ozdobíme nimi kocky so šľahačkou. Dezert uchovávame až do servírovania v chladničke.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty