Šalotku očistíme a nakrájame úplne najemno. V hrnci zohrejeme olej a podusíme v ňom šalotku. Prilejeme zeleninový vývar a privedieme do varu. Metličkou vmiešame kukuričnú krupicu a necháme napučať podľa návodu. Bylinky umyjeme a nasekáme najemno, primiešame spolu so smotanou a dochutíme soľou a korením. Krájaciu dosku navlhčíme vodou a dohladka obalíme potravinárskou fóliou. Na ňu nanesieme masu do tvaru obdĺžnika (cca 12 × 15 cm) a necháme vychladnúť.
Paradajky umyjeme. Papriky očistíme a pokrájame na približne 20 rovnako veľkých kúskov. Cuketu umyjeme a pokrájame na 10 plátkov. Baklažán umyjeme, podľa veľkosti prepolíme alebo rozštvrtíme a pokrájame na 10 kúskov. Bylinky umyjeme, nasekáme a vo veľkej mise zmiešame s olivovým olejom, soľou a korením. Pridáme zeleninu a všetko dobre premiešame. Prikrytú zeleninu marinujeme 1 až 2 hodiny.
Bylinkovú polentu nakrájame na štvorčeky veľké cca 3 × 3 cm, ktoré striedavo so zeleninou napichujeme na špízy. Počas grilovania obraciame.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá