Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s droždím, soľou a cukrom. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
Na prípravu náplne mrkvu aj cuketu očistíme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci zahrejeme olej, pridáme zeleninu, osolíme, okoreníme a asi 5 minút podusíme. Syr zmiešame so škrobom, pridáme ku zelenine a krátko povaríme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozdelíme na 12 dielov. Z každého dielu pomocou valčeka vyvaľkáme placky s priemerom asi 10 cm a vyložíme nimi košíčky vo forme. Do vytvorených košíčkov nanesieme náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 25 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Tortičky podáváme vlažné.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá