Na prípravu v mise zmiešame múku s kakaom, soľou, kypriacim práškom, sódou a cukrom. Pridáme vajcia, olej, kávu, vanilkovú pastu a smotanu na šľahanie a metličkou dôkladne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 40 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme syr, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas a vyšľaháme dohladka. Náplňou zlepíme časti korpusu, povrch a strany torty. Tortu odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie