V mise dôkladne vyšľaháme bielok s vodou šľahačom aspoň 5 minút. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. Nakoniec opatrne zašľaháme ružovú farbu. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme pusinky v tvare točenej zmrzliny. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.
Doba sušenia: asi 90 - 120 minút
Elektrická rúra: 110 °C
Teplovzdušná rúra: 90 °C
Rúru vypneme a tortu necháme v uzavretej rúre vychladnúť.
Na ozdobenie vyšľaháme náplň so smotanou šľahačom podľa návodu na obale. Cukrárske vrecko naplníme náplňou a striedavo s malinami nanesieme do kornútikov pripravených na podnose. Na povrch krému položíme pusinky ako točenú zmrzlinu.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie