Flag
Filtre
Zaváranie
Výrobky
Výrobky
Objavte svet zavárania aj Vy!

Lahodný jahodový džem s kúskami jahôd, alebo zamatový domáci sirup zo zázvoru a limetky? Toto ale aj mnoho iných chutných marmelád, džemov, želé či sirupov si môžete pripraviť Vy sami s prípravkami na zaváranie Dr. Oetker. Na prípravu domácich džemov si môžete vybrať pomocníkov z radu Gelfix alebo želírovacích cukrov. Je len na Vás, aký pomer ovocia a cukru zvolíte. Pripravte si aj hustý sirup z ovocia, kvetov alebo byliniek pomocou Sirupfixu. Dr. Oetker Vám ponúka kompletný sortiment prípravkov na zaváranie, s ktorými sa Váš džem vždy podarí.

Výrobky

Zaváranie

Naše výrobky

11 výsledky

Viac informácií o zaváraní

S výrobkami Dr. Oetker záleží len na vás, aký džem a s akým pomerom ovocia a cukru pripravíte!

Domáce džemy alebo marmelády majú tú výhodu, že si môžete sami vybrať ovocie, ktoré na ich prípravu použijete. Navyše si môžete vybrať, koľko ovocia a koľko cukru bude pripravená zaváranina obsahovať. Jednoducho úspora času aj kalórií a 100 % kontrola kvality!

Recepty

Moderné zaváranie s voliteľným obsahom cukru!

Pektín

S Pektínom Dr. Oetker si rýchlo a jednoducho pripravíme skvelý džem s ovocným podielom 64 % až 73 % v závislosti od použitého množstva cukru.

Pektín Dr. Oetker je rastlinný želírovací prípravok na domácu prípravu džemov, marmelád, želé či pikantných čatní. Jeden balíček vystačí na spracovanie 2000 g ovocia, ku ktorému sa pridáva 700 až 1000 g cukru v závislosti do zrelosti ovocia či od preferovaného obsahu cukru v pripravovanom džeme. Obsahuje citrusový pektín a je 100% rastlinného pôvodu. Je možné ho kombinovať s repným aj trstinovým cukrom. Výrobok neobsahuje žiadne konzervanty. Pektín Dr. Oetker na prípravu džemov podľa vlastnej chuti!

Klasické zaváranie: 46 % ovocia!

S prípravkom Gelfix Klasik môžeme vykúzliť klasické obľúbené džemy, marmelády a želé s obsahom ovocia 50 %! Potrebujeme približne rovnaký pomer ovocia a cukru, teda 1 vrecko prípravku Gelfix Klasik postačí na 1000 g ovocia, príp. 850 ml ovocnej šťavy a 1150 g cukru. 

Tento prípravok odporúčame používať na prípravu džemov z kyslejšieho alebo menej zrelého ovocia.
Pri prípravku Gelfix Klasik si môžeme vybrať nielen druh ovocia, ale aj druh cukru: podľa vlastnej chuti môžeme použiť aj trstinový cukor alebo hnedý cukor a dodať tak džemom ľahko karamelový nádych.
Príprava zaváranín s výrobkom Gelfix Klasik Dr. Oetker 1:1 je rýchla a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 6 minút!

Extra ovocné zaváranie: až 66 % ovocia!

S prípravkami Gelfix Extra a Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker môžeme vykúzliť obľúbené domáce džemy, marmelády a želé s obsahom ovocia až 66 %!

Gelfix Extra 2:1

Dr_Oetker_Gelfix_Extra_s_pektiny_z_citrusovych_plodu_25g_3D_SMALL (2).jpg

Na prípravu extra ovocného džemu potrebujeme 1 vrecko prípravku Gelfix Extra Dr. Oetker, ktoré vystačí na 1000 g ovocia a 500 g cukru. Pri použití tohto prípravu si môžeme vybrať nielen druh ovocia, ale aj druh cukru podľa vlastnej chuti. Môžeme použiť trstinový cukor či hnedý cukor a dodať tak džemom ľahko karamelový nádych.

Príprava džemov s výrobkom Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker je rýchla a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 6 minút! Obsah ovocia v džeme bude 65 %.

Želírovací cukor Extra 2:1

Dr-Oetker_Zelirovaci-cukr-Extra-2_1_500G (2).png

Príprava džemov so Želírovacím cukrom Extra 2 : 1 Dr. Oetker je obzvlášť jednoduchá, pretože cukor už obsahuje želírovací prostriedok a stačí k nemu pridať len ovocie. Jedno balenie  (500 g) vystačí na spracovanie 1000 g ovocia. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 5 minút! Obsah ovocia v džeme bude 66 %.


Tieto výrobky odporúčame používať na prípravu džemov zo stredne sladkého alebo zrelého ovocia.


Super ovocné zaváranie: až 75 % ovocia!

S prípravkami Gelfix Super a Želírovacím cukrom Super 3:1 Dr. Oetker môžeme vykúzliť obľúbené domáce džemy, marmelády a želé s obsahom ovocia až 75 %!

Gelfix Super 3:1

Dr_Oetker_Gelfix_Super_s_pektiny_z_citrusovych_plodu_25g_3D_SMALL (2).jpg

Potrebujeme približne rovnaký pomer ovocia a cukru, teda 1 vrecko prípravku Gelfix Super postačí na 1000 g ovocia, príp. 850 ml ovocnej šťavy a 350 g cukru.
Pri prípravku Gelfix Super si môžeme vybrať nielen druh ovocia, ale aj druh cukru: podľa vlastnej chuti môžeme použiť aj trstinový cukor alebo hnedý cukor a dodať tak džemom ľahko karamelový nádych.
Príprava zaváranín s výrobkom Gelfix Super Dr. Oetker 3:1 je rýchla a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé sú hotové už za 6 minút!


Želírovací cukor Super 3:1

Dr-Oetker_Zelirovac-cukr-Super-3_1_500G (2).png

Príprava je tu obzvlášť jednoduchá, pretože cukor je už zmiešaný so želírovacím prostriedkom. Jedno balenie Želírovacieho cukru Super 3:1 Dr. Oetker (500 g) vystačí na 1500 g ovocia, príp. 1250 ml ovocnej šťavy. Podľa návodu na obale je čas varenia pri džemoch, marmeládach a želé najmenej 5 minút.

Tieto výrobky odporúčame používať pri príprave džemov s veľmi sladkým alebo veľmi zrelým ovocím. 

 

Želírovací cukor so stéviou 3:1

Dr_Oetker_Zelirovaci_cukr_stevie_250g (2).png

Pripravte si džem s vocným podielom až 74 % a nižším obsahom kalórií!

Vyskúšajte prvý želírovací cukor so stéviou. Výrobok obsahuje výťažky z exotickej rastliny Stevia rebaudiana, ktoré sú omnoho sladšie ako cukor a neobsahujú takmer žiadne kalórie. Džem pripravený so Želírovacím cukrom so stéviou obsahuje až o 38% menej kalórií ako klasicky pripravený džem (ovocie a cukor v pomere 1 : 1). Jedno balenie želírovacieho cukru so stéviou 250 g vystačí na 700 g ovocia a varí sa len 5 minút. Výrobok je vhodný na spracovanie všetkých druhov ovocia.

Pomocníci na zaváranie

Sirupfix

Sirupfix (2).png

Sirupfix Dr. Oetker je novým prípravkom na zaváranie poctivých domácich sirupov s Vami preferovaným druhom cukru. Pomocou Sirupfixu je možné pripraviť sirupy z ovocia, kvetov, byliniek či zázvoru. Recept je jednoduchý: 1 000 g ovocia + Sirupfix + 1 000 g cukru + 500 až 1 000 ml vody = chutný a hustý sirup. Výrobok neobsahuje žiadne konzervačné látky.

Vytvorte si svoj vlastný originálny sirup s Dr. Oetker!


Kyselina citrónová

Dr_Oetker_Kyselina_Citronova_20g_3D_SMALL (2).png

Kyselina citrónová podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovocia i zeleniny pri zaváraní. Možno ju však použiť aj na šaláty, kompóty alebo dochucovanie nápojov. Okrem toho je aj výdatným pomocníkom pri odstraňovaní vodného kameňa, napr. v kávovaroch a pod.

Pomôcka na konzervovanie

Dr_Oetker_Pomucka_ke_konzervovani_5g_3D_RGB (2).png

Pomôcka na konzervovanie ovocia i zeleniny účinne ochraňuje pred plesňami alebo kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Jedno balenie vystačí na: 5 kg ovocia vrátane nálevu alebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyslého nálevu alebo 5 l ovocného sirupu, ovocnej šťavy.

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach