Kyselina citrónová podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovocia aj zeleniny pri zaváraní.
Je vhodná na dochucovanie šalátov, kompótov a nápojov.
Je tiež výborným pomocníkom pri odstraňovaní vodného kameňa, napr. v kávovaroch a rýchlovarných kanviciach.
Zloženie
kyselina (kyselina citrónová (kyselina E 330)).
Informácie o výživovej hodnote
* % = % dennej hodnoty
Veľkosť porcie g
na 100 g
Energia
Tuky
Nasýtené tuky
Sacharidy
Cukor
Bielkoviny
Soľ
1299
kj 300
kcal
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Pri zmene receptúry je nevyhnutné, že produkty s odlišným zložením, menovite so starou receptúrou a novou receptúrou, možno po určitú dobu stále nájsť v obchode pod rovnakým obchodným názvom. Odporúčame si preto vždy prečítať zoznam ingrediencií, aby ste sa uistili, že produkty neobsahujú žiadne látky, u ktorých máte podozrenie, že by u vás mohli vyvolať intolerančnú reakciu/alergiu.