Na prípravu cesta uvaríme v hrnci vodu s maslom. Vmiešame múku zmiešanú so soľou a za stáleho miešania vypracujeme na hladké, lesklé cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Cesto odstavíme, nanesieme do misy a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta zašľaháme vacia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na vymazané plechy nastriekame venčeky. Vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Venčeky necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 400 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s extraktom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Po častiach zašľahávame vyhchladnutý puding.
Vychladnuté venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a venčeky naplníme.
Uložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie