Vo väčšom hrnci rozmixujeme jahody. Pridáme pomarančovú kôru a 1/3 Želírovacieho cukru so stéviou a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme minimálne minút. Na tanierik kvapleme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker, krátko povaríme a skúšku zopakujeme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do tretiny pohárov. Necháme najmenej 40 minút chladnúť.
Egreše vložíme do hrnca, pridáme 150 ml vody, privedieme do varu a povaríme asi 10 minút. Necháme schladnúť a zmes prepasírujeme cez sitko alebo plátno. Odvážime 500 g egrešového rozvaru a pripravíme džem rovnako ako jahodový so zvyšnými 2/3 Želírovacieho cukru so stéviou.
Hotový egrešový džem nalejeme na vychladnutý jahodový až po okraj a poháre dôkladne uzavrieme viečkami. Poháre neotáčame!
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie