Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, kakaom, kypriacim práškom, sódou, dreňou a soľou. Vyšľaháme vajcia a maslo, pridáme mlieko a zmes nalejeme k suchým ingredienciám. Vlejeme vodu, prisypeme mandle a metličkou vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu krému hrušky olúpeme a zbavíme jaderníkov. Nakrájame ich na malé kocky a polovicu nakrájaných hrušiek odložíme bokom. Druhú polovicu vložíme do misky, pridáme kokosové mlieko a med a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme. V kastróliku zmiešame Vega gél s vodou a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu a ihneď vmiešame do krému. Polovicu krému nalejeme na vychladnutý korpus, poukladáme odložené kocky hrušiek a černice rozkrojené na polovicu. Zalejeme zvyšným krémom a odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie nalejeme do kastrólika smotanu a privedieme ju do varu. Potom odstavíme a nalámeme do nej čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Nalejeme na povrch krému a odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie