Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, soľou a mandľovou múkou. Pridáme maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme maslo s dreňou zo struku a s cukrom elektrickým ručným šľahačom do peny. Pridáme vajce a mandľovú múku zmiešanú so škrobom a vyšľaháme dohladka.
Z cesta vytvarujeme valček a nakrájame ho na 8 rovnakých dielov. Každý diel vtlačíme do vymastenej formičky a položíme na plech. Vidličkou cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme. Krém rozdelíme na cesto a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Tartaletky necháme trochu vychladnúť. Potom vyklopíme z formičiek a necháme úplne vychladnúť.
Potrieme džemom, ozdobíme plátkami jahôd a nanesieme želé pripravené s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Povrch posypeme pistáciami. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie