Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo, vajce a vodu a ručne vypracujeme dohladka.
Cesto pomocou váľka vyvaľkáme na plát s Ø 30 cm. Plát nanesieme do vymastenej formy a pritlačíme k okrajom. Vidličkou cesto na niekoľkých miestach poprepichujeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na vanilkový krém v mise zmiešame syr s tvarohom, cukrom a dreňou zo struku. Pridáme smotanu a Smeta-fix a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Krém nanesieme na korpus a uhladíme.
Povrch ozdobíme nakrájanými plátkami jahôd od kraja do stredu tak, aby vznikol pekný vzor. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Nanesieme na jahody, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie