Na prípravu náplne povaríme vo väčšom kastróliku mlieko s ryžou, soľou a prekrojenými strukmi asi 15 minút domäkka. Pridáme cukor, maslo, pudingový prášok a krátko povaríme. Nakoniec vmiešame vajcia a škrob.
Na prípravu cesta do mlieka zamiešame droždie. V mise zmiešame múku s cukrom, soľou a kôrou. Pridáme droždie v mlieku, maslo a vajce a ručne vypracujeme dohladka. Cesto nakysne a ihneď ho pomocou váľka vyvaľkáme na okrúhly plát s ø asi 32 cm, vyložíme ním dno aj okraje vymastenej formy a pritlačíme. Nalejeme do formy náplň a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 45 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Horúci koláč potrieme pomocou štetca alebo pierka džemom a necháme vychladnúť.
Povrch koláča dozdobíme pistáciami, čučoriedkami a kvetinami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie