Na prípravu marmelády pomaranče a pomelo olúpeme, odstraníme bielu šupku, vykrajujeme čistú dužinu. Odvážime 500 g pomarančovej dužiny a 200 g dužiny pomela. Z neošetreného pomaranča nastrúhame kôru. Vložíme všetko do hrnca, pridáme želírovací cukor so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvarenej marmelády. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie