Na náplň vymiešame žĺtky s cukrom a škrobom. Vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme z neho dreň, ktorú pridáme do mlieka. Mlieko zahrejeme na nízkom plameni, ale neuvedieme do varu. Naberačkou pridáme trochu horúceho mlieka do žĺtkovej zmesi a ihneď rozmiešame. Žĺtkovú zmes vlejeme do mlieka a za stáleho miešania varíme, dokiaľ nezhustne. Puding prikryjeme fóliou, aby na ňom nevznikla kožka a necháme úplne vychladnúť.
Maslo šľaháme asi 3 – 4 minúty, dokiaľ nezosvetlí a nezväčší objem. Studený puding rozmiešame a opatrne zamiešame do masla.
Múku, hnedý cukor, cukor, soľ, škoricu, kypriaci prášok a sódu zmiešame v mise. V druhej mise rozmiešame olej, čaj, med a vajcia a pridáme ocot. Tekuté prísady vmiešame do sypkých a rozmiešame, dokiaľ nevznikne jednoliata zmes bez hrudiek.
Cesto nalejeme na 2 plechy vyložené papierom na pečenie a rozotrieme tenšiu vrstvu. Vložíme do predhriatej rúry.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Po upečení necháme cesto vychladnúť. Vychladnuté pláty cesta potrieme krémom a položíme na seba. Malú časť krému odložíme na zdobenie.
Zo spojených plátov odrežeme kraje a rozkrájame na obdĺžniky rôznych veľkostí. Zvyšok krému dáme do vrecka na zdobenie a odstrihneme špičku, aby vznikol malý priestor. Na rezy nakreslíme okienka a dvere.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie