Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny a krátko zašľaháme smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom vareškou vmiešame do peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame rum.
Korpus nakrájame na 40 kusov (asi 7 x 4 cm).
Fondán pomocou valčeka vyvaľkáme na tenký plát s hrúbkou asi 2 mm. Nožom plát nakrájame na pruhy široké 6 cm.
Každý kus korpusu pomocou noža potrieme krémom po všetkých štyroch dlhších stranách a obalíme fondánovým plátom. Zvyšok plátu odkrojíme a spoje zľahka pritlačíme k sebe. Zvyšný fondán znovu spojíme a opäť vyvaľkáme.
Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a konce rezov postupne namáčame po oboch stranách do polevy. Naukladáme na papier na pečenie a vložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie