V mise zmiešame múku, kypriaci prášok a soľ. Maslo šľaháme asi 7 – 10 minút, dokiaľ nezosvetlí a nezväčší objem. Postupne pridávame a zašľahávame cukor, dokiaľ nie je hmota jednotná. Po jednom pridávame vajcia a šľaháme na najnižšom stupni. Ďalšie vajce vždy pridáme, až keď je predchádzajúce rozmiešané. Stierkou vmiešame múku.
Z cesta odoberieme asi 1/3 a zmiešame ju s perníkovým korením a dvomi lyžicami mlieka. Do zvyšku cesta vmiešame preosiate kakao a mlieko.
Do maslom vystených foriem nalejeme malú časť kakaového cesta, pridáme perníkové cesto a na záver zvyšok kakaového cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Z fondánu vytvarujeme stromčeky, do spodnej strany pichneme špáradlo a necháme zaschnúť.
Bábovky po upečení necháme vychladnúť. Bábovkám zrežeme spodnú stranu.
Polovičnú dávku Zlatého klasu si pripravíme podľa návodu na obale. Zlatý klas vlejeme do priehlbiny bábovky a fondánové stromčeky zapichneme po obvode.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie