Na prípravu cesta zmiešame zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Po upečení necháme perník vychladnúť a formičkou na vykrajovanie povykrajujeme kolieska.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Pridáme maslo a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme dohladka.
Vždy 2 kolieska perníka zlepíme krémom k sebe. Povrch a strany takisto potrieme krémom a necháme vychladnúť.
Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka fondán na plát s hrúbkou 2 mm. Z fondánu povykrajujeme kolieska s takými rozmermi, aby sa perníková tortička mohla do fondánu celá zabaliť. Zvyšok fondánu zafarbíme gélovými farbami, z ružového fondánu vytvarujeme kvietky a zo zeleného stonky.
Minitortičky potiahneme fondánom a ozdobíme kvietkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie