V mise podľa návodu na obale vyšľaháme šľahačom na najvyššom stupni dohladka zmes na cesto so smotanou a vajcami. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale.
Korpus raz pozdĺžne prekrojíme a polovicou krému potrieme spodný diel korpusu. Zakryjeme vrchným dielom a zvyšným krémom potrieme povrch a strany torty. Odložíme asi na hodinu do chladničky.
Jeden a pol balíčka fondánu vyvaľkáme pomocou váľka na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom na plát s priemerom približne 35 cm a potiahneme ním povrch a strany torty. Ostrým nožom odkrojíme prebytočný fondán a vytvarujeme brmbolec a malé oči, prípadne povykrajujeme vločky. Väčšiu časť zvyšného fondánu zafarbíme na červeno farbou, vytvarujeme snehuliakovi čiapku a nos a položíme na tortu. Zvyšok fondánu zafarbíme na čierno kakaom a vytvarujeme ústa a oči. Dozdobíme vločkami alebo podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie