Na prípravu dezertu v miske premiešame mlieko s krupicou a štipkou soli, zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky napučať, najlepšie cez noc.
V mise vyšľaháme bielky so soľou šľahačom dotuha a postupne zašľaháme cukor.
Smotanu vyšľaháme šľahačom dotuha.
V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a 50 ml mlieka šľahačom dohladka.
V hrnci zohrejeme pripravenú krupicu s kôrou, vanilkovým cukrom, dreňou z vanilkového struku a strukom a povaríme asi 5 minút, kým nevznikne hebká kaša. Celý vanilkový struk vyberieme.
Kašu postupne po lyžiciach zašľaháme šľahačom k žĺtkom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov a šľahačku.
Rozdelíme do pohárov a necháme v chladničke vychladnúť.
Na ozdobenie jahody alebo maliny očistíme a ponorným mixérom čiastočne rozmixujeme. Vložíme do hrnca s vodou alebo džúsom, pridáme cukor a Tortové želé a asi minútu povaríme. Nanesieme do pohárov na kašu a necháme stuhnúť.
Povrch môžeme ozdobiť ovocím a lístkami mäty.
Súvisiace recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty