Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, škoricovým cukrom, kôrou, žĺtkami a soľou šľahačom do peny. Pridáme mlieko a nastrúhanú mrkvu. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, sódou a orechmi a zľahka vymiešame dohladka aj so snehom z bielkov. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Nanesieme ju na povrch bábovky, ihneď posypeme zdobením a necháme stuhnúť.
Časť fondánu zafarbíme ružovou farbou. Fondán rozvaľkáme, ušká vykrojíme pomocou noža, dáme na špajdľu a necháme zaschnúť.
Bábovku dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie