Na prípravu cesta marhule, hrozienka a brusnice vložíme do misky, pokvapkáme ich brandy alebo rumom a necháme cez noc alebo aspoň 2 hodiny macerovať. V mise vyšľaháme maslo s oboma cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku, vajcia, ríbezle a macerované ovocie a dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Koláč necháme vychladnúť. Potom koláč potrieme 1 PL džemu.
Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme marcipán na obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm a položíme ho na koláč. Marcipán potrieme 1 PL džemu. Fondán vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 20 × 30 cm a položíme na koláč.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie