Na prípravu černicového džemu vložíme černice do hrnca. Pridáme kyselinu a ½ balíčka želírovacieho cukru so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý pridáme 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Odoberieme prípadnú penu a naplníme do polovice pohárov. Džem necháme asi 35 minút vychladnúť.
Na prípravu nektarinkového džemu nektárinky nakrájame na malé kúsky a vložíme ich do hrnca. Pridáme citrónovú šťavu, kyselinu a ½ balíčka želírovacieho cukru so stéviou a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý pridáme 1 zarovnanú KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na černicový džem. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, ale neotáčame!
Súvisiace recepty
Zaváranie
Zaváranie
Zaváranie