Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a zašľaháme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potrieme spodný diel korpusu a vrchný diel priklopíme.
Povrch korpusov potrieme džemom. Z jedného korpusu pomocou ostrého noža vyrežeme zajacovi uši a tým nám vznikne mašľa. Jedným fondánom potiahneme celú hlavu zajaca. Ďalšie fondány použijeme na potiahnutie mašle a uší. Zvyšky fondánu zafarbíme ružovou farbou na nos a uši a čiernou farbou na oči a na fúzy. Mašľu dokreslíme tubičkami.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie