Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V ďalšej mise ušľaháme elektrickým ručným šľahačom žĺtky s cukrom do hustej peny, potom postupne vmiešame kakao a múku a na záver jemne vmiešame ušľahané bielky.
Cesto jemne rozotrieme na plech s vyšším okrajom vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Na prípravu náplne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu na šľahanie s vanilínovým cukrom a smeta-fixom dotuha.
Upečenú piškótu stiahneme aj s papierom na pečenie z plechu a necháme mierne vychladnúť (asi 1 minútu). Piškótu vyklopíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie, na ktorom sa piškóta piekla, opatrne stiahneme a piškótu zrolujeme. Vychladnutú piškótu rozmotáme a potrieme 3/4 ušľahanej šľahačky. Piškótu pevne stočíme a zvyškom šľahačky zľahka potrieme zvinutú roládu zvonku, na prilepenie fondánu.
Na ozdobenie pocukrujeme dosku práškovým cukrom a fondán rozvaľkáme na obdĺžnik s dĺžkou rolády a hrúbkou asi 2 – 3 mm. Do fondánu formičkami jemne vytlačíme srdiečka a motýliky tak, aby štruktúra bola na fondáne viditeľná, ale nedošlo k jeho prekrojeniu. Roládu zabalíme do fondánu, zvyšok nožom odkrojíme, spoje zľahka pritlačíme k sebe a roládu položíme spojom nadol.
Až do podávania uchovávame v chladničke.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie