Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na bábovku s vodou a olejom a metličkou vymiešame dohladka podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Na prípravu krému vyšľaháme náplň s mliekom, cukrom a maslom šľahačom podľa návodu na obale.
Spodnú časť bábovky nožom odkrojíme tak, aby bola bábovka pekne rovná. Odkrojenú časť rozdrobíme, pridáme malé množstvo krému a vytvoríme brmbolec s Ø asi 8 cm. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Na ozdobenie pomocou váľka rozvaľkáme fondán na pracovnej doske posypanej práškovým cukrom na plát dostatočne veľký na to, aby pokryl celú bábovku.
Bábovku zľahka potrieme krémom. Opatrne prenesieme plát fondánu na bábovku a pritlačíme.
Brmbolec potrieme troškou krému, obalíme zdobením a položíme na bábovku. Zvyšok krému vložíme do cukrárskeho vrecka a podľa svojej vlastnej fantázie čiapku ozdobíme. Dozdobíme zdobením a odložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie